top of page

Fokusert trykkbølge

Et effektivt alternativ til kirurgi!

Virkningsmekanisme:

Den fokuserte sjokkbølgen forårsaker dyp cellestimulering som frigjør vekstfaktorer som er ansvarlige for vevsregenerering og initiering av helbredelsesprosesser i det skadede vevet.

 

Dette er en "gullstandardbehandling" for dyptliggende tendinopatier, forkalkninger og forsinkede benhelingstilstander, som pseudoartrose.

Fokusert dybdevarianter.jpg
BTL 6000 Focus Shockwave.jpg

BTL-6000 Fokusert trykkbølge setter nye standarder:

Patentert elektro-akustisk teknologi gir den lengste levetiden på 3 millioner støt med konstant intensitet.

 

Den perfekte balansen mellom energiflukstetthet og fokalsone gjør det mulig å levere en høy mengde energi til et stort område.

 

En intelligent applikator med kontinuerlig overvåking av støtintensitet sikrer enkel og jevn drift.

 

Det høyeste frekvensområdet på markedet dekker et bredt spekter av indikasjoner

BTL-6000 Fokusert Trykkbølge tekniske funksjoner

Skjerm: 8,4" farge berøringsskjerm

Maks energiflukstetthet: 0,65 mJ/mm²

Frekvens: Opptil 25Hz

Forhåndsinnstilte programmer: 27

Koblingsputers penetrasjonsdybde: 0-15 mm, 15-50 mm og 30-65 mm

Dimensjoner: 320 × 190 × 280 mm (12,5" x 7,5" x 11") Vekt: 7 kg (15,5 lbs) Garanti: 2 år på enhet og applikator, 2M sjokkrevisjonssett

Tilbehør (Standard inkludert):

  • Applicator

  • Coupling pad x 3

  • Lock ring x 2

Ekstrautstyr

  • U-shaped coupling pad

  • Bucket holder

  • Holder for ultrasound gel

  • Holder for paper roll

  • Footswitch

Før og etter behandling av forkalkning:

FSWT-hard-calcification-ico2_1653051912_original (1).jpg

BTL-6000 Focus Shockwave-enheten er et klinisk dokumentert og effektivt ikke-invasivt alternativ til kirurgi. Behandlingen er ideell for rask smertelindring og gjenoppretting av mobilitet, og forbedrer vevsregenerering, eliminerer forkalkninger, slapper av muskler og triggerpunkter, og stimulerer tilheling av ikke-unionsbrudd.

 

Teknologien tilbyr den lengste levetiden med konstant støtintensitet og en perfekt balanse mellom høy-energi flukstetthet og optimal fokalsonestørrelse. Den har det høyeste frekvens området på markedet for et bredt spekter av indikasjoner. 

Indikasjoner for bruk:

Achilles tendinitis

Bursitis

Calcifications

Chronic inflammation

Frozen shoulder

Hip pain and avascular necrosis

Iliotibial band friction syndrome

Impingement syndrome

Insertion tendonopathy

Lateral epicondylitis (tennis elbow)

Medial epicondylitis (golfer’s elbow)

Morton's neuroma

Myofascial pain syndrome

Non-union fractures

Osteoarthritis

Patellar tendinitis (jumper’s knee)

Patellofemoral syndrome

Piriformis syndrome

Plantar fasciitis & heel spur

Shin splints

Tendinitis

Thumb basal joint arthritis

Tibialis anterior syndrome

Torticollis

MEDISINSKE VIRKNINGER

De akustiske bølgene med høy energitopp samhandler med vev, noe som resulterer i akselerert vevsreparasjon og cellevekst, analgesi og gjenoppretting av mobilitet. Hver av de følgende effektene skjer samtidig og brukes til å behandle kroniske, subakutte og akutte (kun avanserte brukere) tilstander.

Dannelse av nye blodårer

For å starte/opprettholde reparasjonsprosessene til skadet vev er tilførsel av næringsrikt blod nødvendig. Påføring av akustiske bølger skaper kapillære mikrorupturer i sener og bein.

På grunn av mikrorupturer øker  vekstfaktorer som eNOS, VEGF, PCNS og BMP betydelig. Som et resultat blir blodårene re-modellert, stimulert til å vokse og nye dannes, noe som forbedrer blodtilførselen og oksygeneringen av det behandlede området og støtter oppunder en raskere tilheling av både sene og bein.

Stimulering av kollagenproduksjon Produksjonen av kollagen er nødvendig for reparasjonsprosessene til de skadede myoskeletale og ligamentøse strukturene. Sjokkbølgeterapi akselererer kollagensyntesen. Terapien stimulerer de nyskapte kollagenfibrene til en langsgående struktur som gjør de nydannede senefibrene mer tette og motstandsdyktige.

Spredning av smerteformidler "Substans P"

Substans P er en nevrotransmitter som formidler smerteinformasjon gjennom C-fiber og er generelt assosiert med intense og kroniske smerter. Det videresender smertemeldinger til sentralnervesystemet. Å redusere konsentrasjonen av Substans P reduserer stimuleringen av avferente nociseptive fiber og reduserer dermed smerte. Reduserende substans P, histaminer og andre nociseptive metabolitter hemmer også utviklingen av inflammatorisk ødem. Akustiske bølger generert av trykkbølgeterapi reduserer substans P-konsentrasjonen og utløser smertelindring.

Reversering av kronisk betennelse Kronisk betennelse oppstår når den inflammatoriske responsen ikke stoppes fullstendig. Det kan skade sunt vev og resultere i kronisk smerte.

 

Mastceller er en nøkkelkomponent i den inflammatoriske prosessen. Aktiviteten deres økes ved å bruke akustiske bølger som resulterer i produksjon av kjemokiner og cytokiner. Disse pro-inflammatoriske forbindelsene forsterker først den inflammatoriske prosessen og bidrar deretter til å gjenopprette normal helbredelse.

Oppløsning av forkalkede fibroblaster Kalsiumoppbygging er oftest et resultat av mikrorevner eller andre traumer i en sene. Akustiske bølger bryter opp de eksisterende forkalkningene, og gjør den til en tannkremlignende konsistens som deretter fjernes av lymfesystemet.

Frigjøring av triggerpunkter

Triggerpunkter er hovedårsaken til smerter i rygg, nakke, skuldre og lemmer. De er assosiert med palpable knuter av muskelfibre og har ekstremt sammentrukne sarkomerer. Sarkomerene trekker seg så tett sammen at de begynner å kutte av sin egen blodtilførsel som resulterer i at avfall bygges opp. Avfallsoppbygging irriterer de sensoriske nerveendene som forårsaker enda mer sammentrekning. Denne onde sirkelen kalles "metabolsk krise". Den akustiske energien som leveres av sjokkbølgen blokkerer kalsiumpumpen og reverserer den metabolske krisen i myofilamentene som frigjør triggerpunktene.

Om du ønsker å lese dokumentasjon eller å lære mer om hvordan du kan bruke apparatet, klikk på knappen under her:

bottom of page